Recensie: Goed Werk - Cynthia Schultz

Als Structuurjunkie weet Cynthia Schultz als geen ander wat structuur en plannen je kan opleveren: minder stress, meer tijd voor jezelf en makkelijker je doelen bereiken. Vanuit die visie ontwierp ze cursussen, coaching en een planner om je leven mee te structureren. Een boek over haar methode hoort daar natuurlijk ook bij, onder de titel 'Goed Werk'

Een snelcursus structuur aanbrengen en plannen

In 'Goed Werk' neemt Schultz je gestructureerd - hoe kan het ook anders - door haar methode om jouw leven op orde te krijgen. Dat begint met structuur aanbrengen, zowel privé en zakelijk. Omdat ze weet dat dit bij veel van haar lezers een flinke berg werk is, neemt ze je stap voor stap aan de hand. Niet te grote plannen, niet te grote verwachtingen.

De praktische insteek maakt dat je bijna automatisch wil beginnen met meer structuur aanbrengen en je leven gaan plannen. Het voelt alsof je met kleine stappen al veel resultaat kan behalen. Daardoor is haar methode toegankelijk. In elk hoofdstuk zijn daarnaast vragen opgenomen die je op weg helpen. Belangrijk uitgangspunt: tijd voor jezelf is de belangrijkste afspraak van de dag!

Met alleen een planning ben je er niet

Schultz gaat verder dan alleen de praktische ondersteuning. Ze weet heel goed dat alleen een planning je niet gaat helpen. De uitdaging is om je ook aan die planning te houden. Daarom ondersteunt ze je met hoofdstukken over het omgaan met afleiding - in het bijzonder van je e-mail en telefoon -, omgaan met je uitstelgedrag en thuiswerken.

Hier gaat 'Goed Werk' verder dan het gemiddelde timemanagement boek. De techniek achter timemanagement is in de basis in veel methodes hetzelfde: prioriteer en plan realistisch en zorg dat je structuur houdt in je informatie. Het verschil tussen plannen en je doelen realiseren is of je je daadwerkelijk aan je eigen plan houdt. De praktisch tips van Schultz, die passen in onze werkcultuur, helpen je daar bij.

Het staat of valt bij je mindset

Uiteindelijk draait het allemaal om hoe jij in het leven staat. Niet voor niks besteedt Schultz én een hoofdstuk aan het behalen van je doelen, een hoofdstuk aan het creëren van goede gewoontes én een hoofdstuk aan mindset. Want als je niet weet waar je naar toe gaat, dan kan je nog zo efficiënt werken: dan levert het uiteindelijk helemaal niet op wat je wil.

Dat is ook het fijne aan dit boek. Het gaat niet alleen om productiever zijn of efficiënter werken. Schultz gebruikt haar persoonlijke verhaal om te laten zien dat je alleen alles uit het leven haalt, als je ook de dingen doet die voor jou belangrijk zijn. Zowel zakelijk als voor jezelf. Vooral voor jezelf eigenlijk.

Als je beter wil leren plannen en meer uit het leven wil halen, is dit boek echt iets voor jou.

Je koopt het bij managementboek.nl

Over Cynthia Schultz

Cynthia Schultz is blogger, auteur en structuurjunkie. Naast haar lifestyle-blog Cynthia.nl publiceerde ze verschillende boeken over o.a. wandelen, make-up en recent over leven zonder alcohol. Een veelzijdige zakenvrouw dus! Meer informatie over haar Structuurjunkie-methode vind je op de site van Structuurjunkie.

 

Disclaimer: deze blog bevat affiliate links. Als je iets bestelt via een link op deze website, ontvangen wij zonder extra kosten voor jou een kleine commissie. Zie het maar als een bedankje van jou aan ons voor alle uren boeken lezen…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *