Recensie: The High 5 habit - Mel Robbins

Je dag starten met jezelf een high 5 in de spiegel geven. Dat is nog eens de overtreffende trap van zelf- motivatie. Toch is het precies wat Mel Robbins - verandering en motivatie-expert - je aanraadt in haar boek 'The High 5 Habit'. Het boek is in het Nederlands vertaalt onder de titel 'De High 5 gewoonte'

Verander je leven door dagelijkse gewoonten

Mel Robbins adviseert je om je leven te transformeren door eenvoudige, maar krachtige dagelijkse gewoonten. De kern van het boek draait om het concept van 'High 5's'. Je geeft jezelf elke dag vijf kleine overwinningen om jezelf te motiveren en je vooruitgang te erkennen. Door deze gewoonte aan te leren, kun je je mindset veranderen en positieve veranderingen in je leven stimuleren. Haar advies doet een beetje denken aan het boek 'Atomic Habits' van James Clear. Het grootste verschil is dat Mel Robbins zich met name richt op je mindset en geluksbeleving. Het boek van James Clear richt zich breder op het versterken van allerlei gewoonten.

Het meest in het oog springende advies van Robbins is om jezelf elke ochtend een high 5 in de spiegel te geven. Dit is de oorspronkelijke gewoonte die geleid heeft tot de titel van het boek. Met een high 5 begin je niet alleen je dag goed. Je toetst meteen hoe je over jezelf denkt. Als je al niet in staat bent om jezelf een high 5 te geven, vindt Robbins dat je echt met je zelfliefde aan de slag moet.

Kleine overwinningen maken een groot verschil

Het boek begint met het uitleggen van het belang van kleine overwinningen. En hoe ze een groot verschil maken in het behalen van doelen en het opbouwen van zelfvertrouwen. Robbins benadrukt dat zelfs de kleinste stappen voorwaarts belangrijk zijn. Je moet jezelf prijzen voor elke vooruitgang, hoe klein ook.

Een essentieel onderdeel is daarom het stellen van duidelijke doelen. Door doelen te stellen, kunnen mensen gerichter werken en gemotiveerd blijven om vooruitgang te boeken. Daarnaast benadrukt Robbins het belang van consistentie. De High 5 Gewoonte draait om dagelijkse actie en het vasthouden aan je gewoonten, zelfs als het moeilijk wordt. Door consistent te blijven, bouw je momentum op en bereik je doelen sneller.

Met praktische tips aan de slag

Het boek biedt ook praktische tips voor het implementeren van de High 5 Gewoonte in je dagelijkse leven. Door een dagelijkse routine te creëren, zoals het afronden van een taak, het uitoefenen van zelfzorg of het bereiken van een persoonlijk doel. Door deze successen te vieren, kun je positieve energie genereren en jezelf motiveren om door te gaan.

Verder benadrukt Robbins het belang van zelfcompassie en het omarmen van imperfectie. Ze moedigt lezers aan om vriendelijk te zijn voor zichzelf en zichzelf niet te hard te veroordelen als dingen niet volgens plan verlopen. Zelfliefde en acceptatie zijn essentieel voor persoonlijke groei en veerkracht.

Je hoeft het niet alleen te doen

Een ander aspect van de High 5 Gewoonte is het vinden van een ondersteunend netwerk. Robbins spoort lezers aan om mensen om zich heen te verzamelen die hen aanmoedigen en steunen bij hun doelen. Door samen te werken met anderen, kun je elkaar motiveren en verantwoordelijk houden.

Tot slot benadrukt Robbins dat verandering tijd kost. En dat het dus belangrijk is om geduldig te zijn. De High 5 Gewoonte is geen quick-fix oplossing, maar een levenslange benadering van groei en ontwikkeling. Door consistent te blijven en vol te houden, kan je je leven transformeren en je volledige potentieel bereiken.

In "De High 5 Gewoonte" biedt Mel Robbins een eenvoudige en effectieve methode voor het verbeteren van je leven door middel van dagelijkse gewoonten. Door jezelf dagelijks vijf kleine overwinningen te geven, kun je je mindset veranderen, zelfvertrouwen opbouwen en positieve veranderingen in gang zetten. Natuurlijk willen we allemaal dat het zo makkelijk is. Niet alles in je leven is beïnvloedbaar. Maar hoe je over jezelf denkt wel, en kleine successen en goed voor jezelf zorgen helpen je daarbij. Dit boek is daar een praktische, soms wat Amerikaanse, gids voor en leest ook nog lekker weg.

Je koopt 'De high 5 gewoonte' bij managementboek.nl

Over Mel Robbins

Mel Robbins is auteur, podcast- en videohost en veelgevraagd spreker over (persoonlijke) verandering en motivatie. Haar doorbraak als auteur kwam met het boek 'The 5 second rule', in het Nederlands vertaalt naar 'De 5 seconde regel' Dit boek is ook de basis voor haar veel bekeken en geprezen Ted Talk.

 

Disclaimer: deze blog bevat affiliate links. Als je iets bestelt via een link op deze website, ontvangen wij zonder extra kosten voor jou een kleine commissie. Zie het maar als een bedankje van jou aan ons voor alle uren boeken lezen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *