5 boeken over persoonlijke ontwikkeling van vrouwelijke Nederlandse auteurs

Laten we eerlijk zijn: je kan geen boekenwinkel binnenlopen of je wordt bedolven onder de zelfhulp-boeken. De één is radicaal tegen, de ander is licht (of zwaar) verslaafd. Zelfhulp is hot en boeken over persoonlijke ontwikkeling dus ook. Een trend die uit de USA is komen overwaaien. Amerikaanse zelfhulp-boeken sluiten vaak niet helemaal aan op onze normen, waarden en cultuur. Daarom is het fijn dat er steeds meer boeken over persoonlijke ontwikkeling verschijnen van Nederlandse auteurs. Ik zet hier mijn  5 favoriete boeken over persoonlijke ontwikkeling van vrouwelijke Nederlandse auteurs voor je op een rij.

1. Nooit meer doen alsof - Aukje Nauta

Nauta schrijft in haar boek 'Nooit meer doen alsof' over de impact van schaamte op je leven. Dat doet ze vanuit haar persoonlijke perspectief, inclusief gênante situaties. En dat doet ze ook vanuit wetenschappelijk perspectief. Die combinatie maakt het boek sterk: door haar eigen schaamte te delen, maakt ze de kennis herkenbaar en toegankelijk. Daarnaast vond ik het bijzonder dat een vrouw met een statuur als dat van Nauta zich zo kwetsbaar durft op te stellen. Een aanrader voor iedereen die meer wil leren over schaamte.

Lees hier de volledige recensie.

Koop het boek bij managementboek.nl

2. Het leven, dat is pas topsport - Sanne van Paassen

Als je denkt dat topsport veel van je vraagt, dan moet je het normale leven eens proberen. Sanne van Paassen fietste in de wereldtop. Ze gebruikt de lessen die ze in haar topsportloopbaan leerde om jou te leren hoe je meer uit het leven haalt. Dat betekent niet meteen meer prestaties leveren door harder te werken. Dat betekent juist veel meer balans zoeken tussen presteren en uitrusten. Net als topsporters niet elke dag topprestaties kunnen leveren, kan je ook in het 'normale'  leven niet altijd aan staan. Juist door voldoende rust in te bouwen, haal je meer uit jezelf. Een les waar we onszelf niet vaak genoeg aan kunnen herinneren.

Lees hier de volledige recensie.

Koop het boek bij managementboek.nl

3. Het verborgen leiderschap van oudste dochter - Aike Borghuis

Niet voor iedereen, dit boek is specifiek gericht op oudste dochters. In haar coachpraktijk ontdekte Aike Borghuis overeenkomsten tussen de worstelingen en uitdagingen van oudste dochters. Zij hebben door hun positie in het gezin een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zorgen er graag voor dat alles geregeld wordt. Dat heeft ook nadelen, bijvoorbeeld doordat ze zichzelf soms voorbij lopen. Oudste dochters nemen van nature makkelijk de leiding, vaak zonder dat ze dat zelf doorhebben. Aan de hand van de reis van de heldin neemt Borghuis je mee in hoe je jouw eigenschappen als oudste dochter positief voor jezelf kan inzetten.

Lees hier de volledige recensie.

Koop het boek bij managementboek.nl

4. Zo word je zakenvrouw  van het jaar - Kristel Groenenboom

Kristel Groenenboom werd in 2022 zakenvrouw van het jaar. Over de weg daarnaar toe schreef ze in dit boek een stappenplan, dat voor elke vrouw interessant is. Ook als je geen zakenvrouw van het jaar wil worden. Groenenboom beschrijft met haar bekende Brabantse nuchterheid en humor over situaties waarin zij als vrouw in het bedrijfsleven terecht komt. En ze geeft ook aan welke invloed vrouwen zelf hebben op hun loopbaan, hun organisatie en de impact die ze maken. Met praktische tips om daar bewuster mee om te gaan en meer plezier, energie en resultaat uit te halen.

Lees hier de volledige recensie.

Koop het boek bij managementboek.nl

5. Goed werk - Cynthia Schultz

Jezelf ontwikkelen begint met overzicht hebben over wat je wil, de stappen die je daarvoor moet zetten en hoe je die in jouw leven uitvoert. Goed timemanagement is daarbij cruciaal. Schultz neemt je in haar boek mee in haar Structuurjunkie-methodiek. Een belangrijke les: begin met tijd inplannen voor jezelf. Tijd om uit te rusten, te sporten of te lummelen bijvoorbeeld. In een samenleving waarin we constant overvraagd worden, is het makkelijk om te vergeten dat je ook tijd voor jezelf nodig hebt. Sterker nog: die is cruciaal om aan alle andere verwachtingen te kunnen voldoen. Schultz neemt je mee in hoe zij haar tijd plant en hoe jij daardoor ook makkelijker je ambities bereikt.

Lees hier de volledige recensie.

Koop het boek bij managementboek.nl

Welke boeken over persoonlijke ontwikkeling raad je aan?

Heb jij een favoriet boek van een vrouwelijke auteur over persoonlijke ontwikkeling? Deel dat dan in de comments. Zo kunnen we elkaar inspireren om meer boeken van zakenvrouwen te lezen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *