Recensie: Open your own doors - Nora Castro

In hoeverre ben jij verantwoordelijk voor je eigen (zakelijke) succes? En wat kan je leren van vrouwen die dat zakelijke succes al bereikt hebben? In het boek 'Open your own doors' neemt Nora Castro je mee op haar weg naar zakelijk en financieel succes.

Inspiratie om er zelf wat van te maken

'Open Your Own Doors' is een gids, waarin Castro haar inzichten en ervaringen deelt om je te helpen je eigen weg naar succes te vinden. Het boek behandelt zeven kernprincipes die zijn ontworpen om mensen te begeleiden bij het realiseren van hun doelen. Vanuit authenticiteit en een waardevol leven:

  1. Het eerste principe is zelfbewustzijn. Ze benadrukt het belang van zelfkennis en begrip van onze eigen motivaties, waarden en doelen. Door dit bewustzijn kunnen mensen betere beslissingen nemen die in lijn zijn met hun ware zelf.
  2. Het tweede principe is eigenaarschap. Castro moedigt lezers aan om verantwoordelijkheid te nemen voor hun leven en keuzes. Ze legt uit dat het erkennen van onze eigen kracht en het nemen van controle cruciaal zijn voor het creëren van de gewenste resultaten.
  3. Het derde principe is veerkracht. Tegenslagen en mislukkingen zijn onvermijdelijk op de weg naar succes. Het vermogen om veerkrachtig te zijn en door te zetten essentieel is voor groei en ontwikkeling.
  4. Het vierde principe is empathie. Castro benadrukt het belang van het begrijpen en waarderen van anderen. En hoe empathie relaties kan versterken en samenwerking bevordert.
  5. Het vijfde principe is doelgerichtheid. Ze moedigt lezers aan om duidelijke doelen te stellen en gerichte actie te ondernemen om ze te bereiken. Ze benadrukt het belang van consistentie en vastberadenheid in het nastreven van onze doelen.
  6. Het zesde principe is aanpassingsvermogen. Castro legt uit hoe flexibiliteit en het vermogen om zich aan te passen aan veranderingen cruciaal zijn in een snel veranderende wereld. Ze moedigt lezers aan om open te staan voor nieuwe ideeën en omstandigheden en zich aan te passen aan nieuwe uitdagingen.
  7. Het zevende en laatste principe is dankbaarheid. Koesteren van dankbaarheid voor wat we hebben is belangrijk, net als het erkennen van de mensen en omstandigheden die hebben bijgedragen aan ons succes. Ze legt uit hoe dankbaarheid ons perspectief kan verschuiven en ons geluk en voldoening kan vergroten.

Door deze zeven principes toe te passen, bereik je een leven van authentiek succes en vervulling. Ze biedt praktische tips, persoonlijke anekdotes en oefeningen om lezers te begeleiden bij het integreren van deze principes in hun dagelijks leven.

Je volledige potentieel benutten

"Open Your Own Doors" is een gids die je aanmoedigt om je eigen weg naar succes te creëren met zelfbewustzijn, eigenaarschap, veerkracht, empathie, doelgerichtheid, aanpassingsvermogen en dankbaarheid. Castro heeft een heldere en toegankelijke schrijfstijl die ze combineert met praktisch advies. Maar het boek is duidelijk gebaseerd op Amerikaanse inzichten en gericht op je eigen aandeel in je succes. Waar Castro aan voorbij gaat, is dat niet alles van je eigen motivatie en inzet afhangt. Het gemak achter de boodschap: als je deze principes volgt, word je succesvol gaat soms tegen staan. Als je daar doorheen kan kijken, zitten er interessante inzichten in het boek.

Je koopt 'Open Your Own Doors' bij bol.com

Over Nora Castro

Nora Castro is een financieel adviseur uit Texas. In haar vakgebied zijn vooral mannen werkzaam, waardoor ze hard heeft moeten knokken om gerespecteerd en succesvol te worden.  Meer informatie vind je op haar website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *